Τα κριτήρια για να επιλέξετε την ασφαλιστική σας εταιρεία

Μετά την απόφαση που παίρνει κανείς να προχωρήσει σε ιδιωτική ασφάλεια, έρχεται η σειρά της επιλογής της ασφαλιστικής εταιρείας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες σήμερα είναι πολλές και τα προγράμματά τους άλλα τόσα. Η επιλογή δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Στην περίπτωση των συμβολαίων ασφάλισης δεν έχουμε να κάνουμε με ένα χειροπιαστό προϊόν ή με μια υπηρεσία που μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη σύναψη μιας σχέσης εμπιστοσύνης που «βλέπει» στο μέλλον. Η αξιοπιστία της ασφαλιστικής εταιρείας είναι εκείνη που θα αποτελέσει τη βάση για να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη. Ποια είναι όμως τα πιο «ειδικά» κριτήρια, με τα οποία θα έπρεπε κανείς να επιλέξει την ασφαλιστική του εταιρεία;

-Το ιστορικό της εταιρείας

Μπορεί να σας φαίνεται βαρετό αλλά είναι τόσο αναγκαίο! Η εταιρεία που θα επιλέξετε, πρέπει να έχει δώσει δείγμα γραφής στην αγορά, θα πρέπει να έχει αφήσει το στίγμα της. Πριν καταλήξετε ότι αυτή είναι η ασφαλιστική εταιρεία με την οποία θέλετε να συνεργαστείτε, ελέγξτε πόσα χρόνια λειτουργεί απρόσκοπτα στη χώρα αφού αυτό αποδεικνύει ότι η Εποπτική Αρχή εγκρίνει την πολιτική της και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Μια ασφαλιστική εταιρεία με πολλά χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και αυτό είναι ενδεικτικό της αξιοπιστίας της.

-Το πελατολόγιό της

Μια ασφαλιστική εταιρεία που έχει αναλάβει και μεγάλους πελάτες, όπως μεγάλες επιχειρήσεις ή οργανισμούς, είναι μια εταιρεία που προφανώς έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλων πελατών. Ας μην ξεχνάμε ότι οι μεγάλοι πελάτες ψάχνουν πολύ, δέχονται πολλές προσφορές πριν καταλήξουν κάπου και έχουν όλους τους ικανούς μηχανισμούς για να ερευνήσουν μια εταιρεία πριν την εμπιστευθούν και συνεργαστούν μαζί της. Ελέγξτε, λοιπόν, το πελατολόγιό της αφού αυτό είναι που «προδίδει» και τη σοβαρότητά της.

-Η οικονομική κατάσταση της εταιρείας

Η αντοχή της στον χρόνο και το ότι πιθανόν έχει αναλάβει μεγάλους πελάτες στο παρελθόν, δεν σημαίνει και ότι είναι σε μια ίδια κατάσταση και σήμερα. Οι ισολογισμοί μιας εταιρείας που είναι δημοσιευμένοι και μπορείτε να τους βρείτε, δίνουν την πραγματική εικόνα για την οικονομική της κατάσταση. Ειδικά στις περιπτώσεις των συμβολαίων ζωής ή στα αποταμιευτικά προγράμματα, πρέπει να είστε διπλά προσεκτικοί με την εταιρεία που θα επιλέξετε.

-Πόσα χρόνια «διακινεί» το πρόγραμμα που σας προτείνει;

Πραγματικό πονοκέφαλο μπορεί να προκαλέσουν όλα εκείνα τα προγράμματα που κάθε τόσο βγάζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Στην πραγματικότητα μπορεί να είναι πονοκέφαλος και για τις ίδιες αφού ο ανταγωνισμός και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της εποχής, μπορεί να τις αναγκάζουν να αναπροσαρμόσουν ή να δημιουργήσουν νέα προγράμματα για τους πελάτες τους. Αυτό όμως δεν αφορά εσάς και γι’ αυτό είναι καλό πριν συνάψετε ένα συμβόλαιο για συγκεκριμένο πρόγραμμα με μια ασφαλιστική εταιρεία να ελέγξετε πόσα χρόνια διακινεί η εταιρεία το εν λόγω πρόγραμμα και πόσο επιτυχημένο έχει αποδειχθεί.

-Η εταιρεία πίσω από την εταιρεία

Οι ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οι αμιγώς ασφαλιστικές. Τα τελευταία χρόνια είναι πολλές και οι θυγατρικές. Κάπως έτσι είναι σημαντικό όταν πρόκειται να συνεργαστείτε με μια μικρότερη εταιρεία, να ξέρετε ποια είναι η μεγάλη εταιρεία πίσω της. Και φυσικά, ποια είναι η υπόστασή της, ποια η οικονομική της κατάσταση και πόσο ασφαλείς νιώθετε με αυτήν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *