Τι είναι η ασφάλεια κατοικίας

Η ασφάλεια κατοικίας είναι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που εξασφαλίζει το σπίτι, δηλαδή την κατοικία. Όπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς, το να κινδυνεύσει με καταστροφή η κατοικία σημαίνει τεράστιο κόστος, χρηματικό και όχι μόνο. Γιατί να ασφαλίσει κανείς την κατοικία του;

Σκεφτείτε λίγο τα παρακάτω: η Ελλάδα μας είναι μια αρκετά σεισμογενής χώρα και σαν να μην είναι αρκετό αυτό, τα καλοκαίρια ζει σημαντικές σε έκταση και αριθμό πυρκαγιές. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς η χώρα μας δοκιμάζεται και από καταστροφικές πλημμύρες. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, την αναγκαιότητα της ασφάλισης κατοικίας. Η οικονομική κρίση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αποκατάσταση ζημιών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή άλλων καταστροφών που μπορεί να πλήξουν την κατοικία. Ακόμη, υπάρχουν και οι περιπτώσεις κατοικιών που αποκτήθηκαν με στεγαστικό δάνειο και σ’ αυτές τις περιπτώσεις η ασφάλιση είναι αναγκαία και ονομάζεται ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας.

Η κατοικία είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που το πιο πιθανό είναι να αποτελεί ό,τι πιο υψηλό σε χρηματική αξία διαθέτει κάποιος. Σαφώς και ένα ακόμη ασφάλιστρο είναι ένα ακόμη έξοδο που πρέπει να υπολογιστεί στον προϋπολογισμό, όμως αυτά από τα οποία μπορεί να γλιτώσει κανείς είναι περισσότερα. Μια συμβουλή για πιο οικονομικό ασφάλιστρο σε συμβόλαιο ασφάλισης κατοικίας είναι να αναζητήσετε κάλυψη για την κατοικία σας σε ασφαλιστική εταιρεία με την οποία ήδη συνεργάζεστε. Αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες ανταμείβουν την προτίμηση των πελατών τους, κάνοντάς τους εκπτώσεις όταν συγκεντρώνουν σε αυτές το σύνολο των ασφαλιστικών προϊόντων τους. Μπορείτε ακόμη να αυξήσετε την απαλλαγή, καθώς όπως ισχύει με όλους τους τύπους ασφαλιστηρίων συμβολαίων, όσο περισσότερο αυξάνετε την απαλλαγή τόσο περισσότερο μειώνονται και τα ασφάλιστρα. Ακόμη, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κατοικίες που διαθέτουν συναγερμό που έχει συνδεθεί με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, λαμβάνουν έκπτωση ασφαλίστρων περίπου 5%. Και φυσικά, μην αφήνετε το συμβόλαιό σας χωρίς επανεξέταση. Βάλτε υπενθύμιση στο κινητό σας ώστε όταν πλησιάζει η λήξη του και χρειάζεται η ανανέωσή του, να επανεξετάσετε τις ανάγκες σας και να ερευνήσετε πιο συμφέρουσες προτάσεις από ανταγωνιστικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *